De Schokkervereniging heeft financieel gezien een goed jaar achter de rug. We hebben een positief resultaat van € 1980 behaald. Dit is € 565 hoger dan het resultaat van 2016, hetgeen toe te schrijven is aan de extra toename van 35 leden in 2017.
Enkele verschillen van het resultaat t.o.v. de begroting 2017 zijn:
-       een toename van € 1300 in de ontvangen contributie, een toename van € 800 van de giften. Dit laatste is mede toe te schrijven aan een paar zgn. “periodieke giften in geld” voor minimaal vijf jaren, waardoor deze voor de gever voor 125% aftrekbaar zijn voor de belasting.
-       de advertenties zijn € 400 hoger uitgekomen
-       en we hebben twee lezingen gehouden hetgeen € 100 heeft opgebracht.
-       de reiskosten zijn een kleine € 800 hoger uitgevallen. Dit is toe te schrijven aan enkele bezoeken op grote afstand en het feit dat enkele bestuursleden op grote afstand van Schokland wonen. Vanwege de eerder genoemde bezoeken zijn ook de representatiekosten met € 200 hoger uitgevallen. De vergaderkosten zijn € 350 hoger uitgekomen, daarin tegen is de nieuwjaarsreceptie € 260 minder hoog geweest.

Al met al kunnen we terug kijken op een financieel goed jaar 2017.

Ik vraag u als algemene ledenvergadering hier bijeen, of u akkoord kunt gaan, dat ik als penningmeester het resultaat van € 1979,68 toe kan voegen aan de “Eigen Vermogen” op de balans voor 2018.

Diepenveen, 2 januari 2018.
De penningmeester, Jos Komen

Leer meer