Het verenigingsjaar liep van 1 januari t/m 31 december.

Het bestuur was als volgt samengesteld:
B. van Emmerloot      (bestuurslid/realia)
P. Goosen                   (bestuurslid)
H. v. Heerde               (voorzitter/red. Schokker Erf)
J. Komen                    (penningmeester/ledenadministrateur)
W. Konter                  (vicevoorzitter)
J.J.A. Kwakman         (secretaris)

Bestuursvergaderingen
Het bestuur kwam in dit verslagjaar driemaal bijeen, waarvan tweemaal digitaal.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Op zaterdag 11 januari 2020 vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Schokkervereniging plaats. Het Schokkerkoor verzorgde een optreden in de kerk en voorafgaand werd de algemene ledenvergadering gehouden in het restaurant van het museum.

Algemene ledenvergadering
De 34e algemene ledenvergadering werd voor de vierde keer gehouden tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 11 januari, wederom in het restaurant van het museum Schokland. Een verslag van deze dag is te vinden in het Schokker Erf van februari 2020. Tijdens deze vergadering werden de heren Henk van Heerde, Jos Komen en Jan Kwakman herbenoemd voor een volgende termijn. Nadere details uit de jaarvergadering vindt u in eerder genoemd verslag.

Ledental
Het jaar 2020 is voor de Schokkervereniging het eerste in zeven jaar geweest waarbij het ledenaantal daalde. De stand per 1-1 was 584, per 1-11 578.

Schokker Erf
Het Schokker Erf kwam in het verslagjaar uit in de maanden februari, mei, augustus, en november. Wederom is de redactie er in geslaagd om kwalitatief goede nummers uit te brengen.

Schokkerdag
Op zaterdag 12 september was de Schokkerdag gepland op Schokland. In verband met het coronavirus en de daarmee verband houdende maatregelen van de overheid en de gezondheidsrisico’s voor onze leden zag het bestuur zich genoodzaakt de Schokkerdag niet door te laten gaan. Heel jammer, omdat dan het 35-jarig bestaan van de vereniging zou worden gevierd.

Bestuurlijke aandacht
De aandacht van het bestuur is in het afgelopen jaar vooral uitgegaan naar de ontwikkelingen rond museum Schokland. Het gemeentebestuur van Noordoostpolder werkt aan toekomstplannen, waarvan de gevolgen ingrijpend kunnen zijn. Het bestuur, de voorzitter in het bijzonder, volgt de ontwikkelingen op de voet en praat mee en denkt mee waar dat mogelijk is.
Voorts werkt het bestuur aan de afstemming van haar beleid op de ontwikkelingen van de kant van de gemeente Noordoostpolder, de museumdirectie en de overige betrokken partijen.
Verder is aandacht besteed / gewerkt aan:
-          Het actualiseren en aanvullen van de website,
-          Het her-inventariseren van de realia,
-          Het inrichten van een fotobeeldbank.

Jan Kwakman, secretaris.

Leer meer