Het verenigingsjaar liep van 1 januari t/m 31 december.

Het bestuur was als volgt samengesteld:
B. van Emmerloot      (bestuurslid)
H. van Heerde            (voorzitter/Schokker Erf )
J. Komen                   (penningmeester/ledenadministrateur)
W. Konter                  (vicevoorzitter)
J.J.A. Kwakman         (secretaris)
P. Goosen                  (bestuurslid)
F. Rijckaert                 (bestuurslid, tot 1 maart 2018)

Bestuursvergaderingen
Het bestuur kwam in dit verslagjaar vijf maal bijeen.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Op zaterdag 13 januari 2018 vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Schokkervereniging plaats. Het Schokkerkoor verzorgde een optreden in de kerk en voorafgaand werd de algemene ledenvergadering gehouden in het restaurant van het museum.

Algemene ledenvergadering
De 32e algemene ledenvergadering werd gehouden tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in het restaurant van het Museum Schokland. Het verslag (zie Notulen van de algemene ledenvergadering 2018) staat in het Schokker Erf van februari 2018. Tijdens deze vergadering werd afscheid genomen van bestuurslid Jan Meijer en werden de heren Patrick Goosen en Frank Rijckaert in het bestuur opgenomen. Nadere details uit de jaarvergadering vindt u in eerder genoemd verslag.

Het Schokker Erf
De redactie slaagde er opnieuw in om vier interessante nummers uit te brengen. Door het vertrek van Jan Meijer en het afhaken van Frank Rijckaert is de nieuwsredactie onderbezet.

Schokkerdag
Op 8 september vond de Schokkerdag (zie 2018 - Hasselt) plaats. Ruim honderd leden, partners en introducés namen deel aan een boottocht vanuit Kampen over IJssel en Vecht naar Hasselt. Er was een wandelroute langs historische panden en vanwege Open Monumentendag waren de kerken en het oude stadhuis open voor bezichtiging. De boottocht voerde verder langs Zwolle en dan over de IJssel naar Kampen.

Ledenwerving
Het jaar 2018 is voor de Schokkervereniging een jaar geweest waarbij het ledenaantal een bescheiden groei doormaakte.

Bestuurlijke aandacht
De aandacht van het bestuur is in het afgelopen jaar vooral uitgegaan naar de ontwikkelingen rond Museum Schokland. Het bestuur, de voorzitter in het bijzonder, volgt de ontwikkelingen van de plannen over Schokland als geheel op de voet, praat en denkt mee waar dat mogelijk is. Voorts werkt het bestuur aan de afstemming van haar beleid op de ontwikkelingen van de kant van de gemeente Noordoostpolder, de museumdirectie en de overige betrokken partijen.
Verder is aandacht besteed/ gewerkt aan:
  • het voldoen aan de eisen van de privacywetgeving;
  • het actualiseren en aanvullen van de website;
  • het opnieuw inventariseren van onze realia en dergelijke.
Jan Kwakman, secretaris.
vastgesteld op de algemene ledenvergadering dd 12 januari 2019