Het verenigingsjaar liep van 1 januari t/m 31 december.

Het bestuur was als volgt samengesteld:
B. van Emmerloot      (bestuurslid)
H. van Heerde           (Schokker Erf/voorzitter )
J. Komen                    (penningmeester/ledenadministrateur)
W. Konter                  (vicevoorzitter)
J.J.A. Kwakman         (secretaris)
P. Goosen                   (bestuurslid)

Bestuursvergaderingen
Het bestuur kwam in dit verslagjaar vijf maal bijeen.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Op zaterdag 12 januari 2019 vond de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Schokkervereniging plaats in het restaurant van het museum op Schokland. Voorafgaand werd de algemene ledenvergadering gehouden. Het Schokkerkoor verzorgde een optreden in de kerk.

Algemene ledenvergadering
De 33e algemene ledenvergadering werd gehouden tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 12 januari. Een verslag hiervan is te vinden in Het Schokker Erf van februari 2019. Wim Konter en Bert van Emmerloot werden herbenoemd voor een volgende bestuurstermijn.

Ledenwerving
Het jaar 2019 is voor de Schokkervereniging weer een jaar geweest waarbij het ledenaantal een bescheiden groei doormaakte, zie het verslag van de ledenadministrateur.

Schokker Erf
Het Schokker Erf kwam ook in het verslagjaar uit in de maanden februari, mei, augustus, en november. Opnieuw is de redactie er in geslaagd om kwalitatief goede nummers uit te brengen.

Schokkerdag
Op zaterdag 14 september vond de Schokkerdag plaats in Volendam. Ruim 140 leden, partners en introducees namen deel aan deze bijzonder geslaagde dag. Zie het beknopte verslag van deze dag elders in dit nummer.

Bestuurlijke aandacht
De aandacht van het bestuur is in het afgelopen jaar vooral uitgegaan naar de ontwikkelingen rond museum Schokland. Het gemeentebestuur van Noordoostpolder werkt aan toekomstplannen, waarvan de gevolgen ingrijpend kunnen zijn. Het bestuur, de voorzitter in het bijzonder, volgt de ontwikkelingen op de voet en praat mee en denkt mee waar dat mogelijk is.
Voorts werkt het bestuur aan de afstemming van haar beleid op de ontwikkelingen van de kant van de gemeente Noordoostpolder, de museumdirectie en de overige betrokken partijen.
Verder is aandacht besteed/ gewerkt aan:
  • Het voldoen aan de eisen van de privacywetgeving;
  • Het actualiseren en aanvullen van de website;
  • De organisatie van de jaarlijkse Schokkerdag (Volendam);
  • Het her-inventariseren van de realia etc.

Leer meer

Ik begrijp het!